Γιγαντιαίο πρόγραμμα ανέγερσης παραθεριστικών κατοικιών

Published on: "Express.gr"

Επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη οργανωμένων συγκροτημάτων παραθεριστικών κατοικιών σε Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία και Τουρκία, πραγματοποιεί το επιχειρηματικό σχήμα Dolphin Capital Investors Limited (DCI) το οποίο ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο AIM του Λονδίνου και από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση των κοινών μετοχών του.

Το ενδιαφέρον σε πρώτη φάση εστιάζεται στις περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και των Κυκλάδων.

Ο ανάδοχος της διάθεσης Panmure Gordon έχει διαθέσει 104 εκατομμύρια νέες κοινές μετοχές εκ μέρους της εταιρίας, στις 68 πέννες ανά μετοχή, που αντιστοίχησαν σε περίπου 70,7 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (104 εκατομμύρια ευρώ) προ εξόδων/προμηθειών και υπήρξε υπερκάλυψη της διάθεσης.

Στη DCI συμμετέχουν, μεταξύ των άλλων, και οι εξής θεσμικοί επενδυτές: Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS, Merrill Lynch, Deutsche Bank και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία διαχείρισης της DCI είναι η Dolphin Capital Partners (DCP), ένας ανεξάρτητος όμιλος διαχείρισης επενδύσεων που ιδρύθηκε το 2004 από τους επιχειρηματίες κ. Μίλτο Καμπουρίδη και Pierre Χαραλαμπίδη και έχει έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Η DCI έχει ήδη πραγματοποιήσει έρευνα αγοράς τα τελευταία δύο χρόνια για τα σημεία που πρόκειται να επενδύσει σε Ελλάδα και Κύπρο με μεσοπρόθεσμο στόχο την επένδυση σε αυτές τις χώρες συνολικά 1 δισ. ευρώ στον χώρο της οργανωμένης παραθεριστικής κατοικίας.

Η επενδυτική στρατηγική του Ομίλου θα εντοπισθεί στην ανάπτυξη οικιστικών θερέτρων οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν οργανωμένες μονάδες κατοικιών με χώρους αναψυχής (π.χ. γκολφ, πόλο, ξενοδοχεία, μαρίνα, σπα), που έχουν ως αγοραστικό κοινό άτομα που προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ευρώπη και είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί είτε αναζητούν εξοχικές κατοικίες για παραθερισμό. Κατόπιν αυτής της εισροής κεφαλαίων, πιστεύεται ότι η Dolphin Capital Investors έχει γίνει ίσως η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρία στην αγορά ακινήτων η οποία επικεντρώνει τις δραστηριότητές της σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Κροατία.

Source: "Express.gr"