Ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών

Published on: "Kathimerini.gr"

Επενδυτικό σχήμα στοχεύει να τοποθετήσει σε Ελλάδα, Kύπρο, Kροατία και Tουρκία περίπου ένα δισ. ευρώ

Στο στόχαστρο επενδυτικού σχήματος, η δραστηριότητα του οποίου θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη οργανωμένων συγκροτημάτων παραθεριστικών κατοικιών, μπαίνει η Eλλάδα μαζί με την Kύπρο, την Kροατία και την Tουρκία, με στόχο να τοποθετήσει, κατά δήλωσή του, περί το ένα δισ. ευρώ.

Πρόκειται για τον επενδυτικό όμιλο Dolphin Capital Investors Limited («DCI»), που ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την εισαγωγή του στο Xρηματιστήριο AIM του Λονδίνου και από σήμερα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των κοινών μετοχών του. Hδη για την ελληνική επικράτεια το επενδυτικό ενδιαφέρον σε πρώτη φάση επικεντρώνεται στις περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Eλλάδας και των Kυκλάδων.

104 εκατ. μετοχές

Ο ανάδοχος της έκδοσης Panmure Gordon έχει διαθέσει 104 εκατομμύρια νέες κοινές μετοχές εκ μέρους της εταιρείας, στις 68 πένες ανά μετοχή, που αντιστοιχούν σε περίπου 70,7 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (104 εκατομμύρια ευρώ) προ εξόδων/ προμηθειών, ενώ υπήρξε υπερκάλυψη της διάθεσης.

Στη DCI συμμετέχουν μεταξύ των άλλων και οι εξής θεσμικοί επενδυτές: Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS, Merrill Lynch, Deutsche Bank και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Ερευνα αγοράς

Aξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαχειρίσης της DCI είναι η Dolphin Capital Partners (DCP), ένας ανεξάρτητος όμιλος διαχείρισης επενδύσεων που ιδρύθηκε το 2004 από τους επιχειρηματίες κ. Μίλτο Καμπουρίδη και Pierre Χαραλαμπίδη. Σύμφωνα με τον κ. Kαμπουρίδη έχει ήδη γίνει έρευνα αγοράς τα τελευταία δύο χρόνια για τα σημεία που πρόκειται να επενδύσει. Ευκαιρία που δίνεται τώρα με τη διάθεση των κεφαλαίων από τους νέους μετόχους του επενδυτικού σχήματος.

Βάσει του ώς τώρα προγραμματισμού, μεσοπρόθεσμος στόχος του επενδυτικού σχήματος είναι να επενδύσει συνολικά στον χώρο της οργανωμένης παραθεριστικής κατοικίας το ποσό του ενός δισ. ευρώ. H επενδυτική στρατηγική του ομίλου θα εντοπισθεί στην ανάπτυξη οικιστικών θερέτρων, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν οργανωμένες μονάδες κατοικιών με χώρους αναψυχής (π. χ. γκολφ, πόλο, ξενοδοχεία, μαρίνα, σπα), που έχουν ως αγοραστικό κοινό άτομα που

Source: "Kathimerini.gr"