Τέσσερα έργα 3 δισ. ευρώ στην περιφέρεια

Published on: "EleftherosTypos.gr"

“Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι: ή θα προχωρήσει με οργανωμένη τουριστική ανάπτυξη ή θα παραμείνει στο άναρχο παρελθόν” δήλωσε στον “Ε.Τ.” ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης, ιδρυτής της Dolphin Capital Investors μαζί με τον κ. Πιερ Χαραλαμπίδη.

Η εταιρεία, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχει σκοπό να επενδύσει μέχρι και 3 δισ. ευρώ σε τουριστικά θέρετρα ανά την Ελλάδα, ενώ ήδη έχει προχωρήσει σε αγορές γης που ξεπερνούν σε αξία τα 100 εκατ. ευρώ. Η Dolphin Capital Investors έχει ανακοινώσει την κατασκευή 4 έργων. Το πρώτο είναι το “Kilada Hills Golf Resort” στο Πόρτο Χέλι, που περιλαμβάνει πολυτελές ξενοδοχείο, 400 τουριστικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ και μαρίνα. Οι εργασίες κατασκευής του θερέτρου αναμένεται να ξεκινήσουν στο πρώτο 6μηνο του 2007. Το “Scorpio Bay Resort” θα αναπτυχθεί στην περιοχή Σκορπονέρι Βοιωτίας, ενώ το τρίτο έργο είναι το “Amanmila Resort” στη Μήλο και το τέταρτο το “Lavender Hills Golf Resort” στο Βόλο. Το θέρετρο θα συνδυάζει ξενοδοχείο, περισσότερες από 300 κατοικίες, γήπεδο γκολφ, μαρίνα, beach club κλπ.

Εκτός από αυτά τα έργα, η εταιρεία δρομολογεί επενδύσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που έχουν τουριστική ανάπτυξη. Επίσης, η Dolphin Capital Investors έχει στην ιδιοκτησία της έκταση 2.000 στρεμμάτων στον Όρμο Φανερωμένης στον Άγιο Νικόλαο, όπου προγραμματίζεται σύνθετη τουριστική επένδυση. Το ύψος της επένδυσης, όπως αυτή είχε αρχικά σχεδιαστεί, ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος, συνεδριακό κέντρο και κέντρο θαλασσοθεραπείας.

Source: "EleftherosTypos.gr"