Ελληνικό fund επενδύει τουριστικά στην Κροατία

Published on: "Enet.gr"

Την πρώτη της επένδυση στην αγορά της Κροατίας οριστικοποίησε η Dolphin Capital Investors, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει τη γη για την ανάπτυξη έξι μεγάλων τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα κι άλλης μίας στην Κύπρο.

Το νέο project του fund, το οποίο ίδρυσαν και διαχειρίζονται οι επιχειρηματίες Μίλτος Καμπουρίδης και Πιερ Χαραλαμπίδης, αφορά την ανάπτυξη συγκροτήματος παραθεριστικών κατοικιών συνολικής επιφάνειας 80.000 τ.μ., ξενοδοχειακής μονάδας 80 κλινών, μαρίνας 160 θέσεων ελλιμενισμού και αθλητικών, ψυχαγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων στο “Livka Bay Resort”, το οποίο βρίσκεται στο νησί Solta, στην Κροατία. Για την εξασφάλιση της γης έχουν ήδη δαπανηθεί 35 εκατ. ευρώ.

Η Dolphin Capital Investors είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο AIM του Λονδίνου και έχει ήδη δαπανήσει 236 εκατ. ευρώ για την απόκτηση εκτάσεων στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Κροατία με στόχο την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων. Στο στόχαστρο της βρίσκεται και η αγορά της Τουρκίας. Στη χώρα μας, η DCI προωθεί έξι επενδυτικά σχέδια (δύο στην Αργολίδα και από ένα σε Κρήτη, Μήλο, Μαγνησία και Εύβοια).

Source: "Enet.gr"