Ξεκινά το 2012 η επένδυση στο Πόρτο Χέλι

Published on: "Kathimerini.gr"

Στην τελική ευθεία εισέρχεται μια από τις επενδύσεις της εταιρείας Dolphin Capital Investors Limited (DCI) στην Ελλάδα και συγκεκριμένα αυτή στο Πόρτο Χέλι.

Σε σημερινή συνάντηση με δημοσιογράφους ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μίλτος Καμπουρίδης, που επενδύει στην ανάπτυξη των οργανωμένων τουριστικών θερέτρων και είναι εταιρεία εισηγμένη στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου, υπογράμμισε ότι το Μάιο του 2012 το πρώτο Aman Resort με κατοικίες στην Ευρώπη θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους τουρίστες. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει ξενοδοχείο με 38 σουίτες, Spa, Beach Club, αλλά και τουριστικές κατοικίες.

Το Aman Resort είναι μια από τις επενδύσεις που τρέχει στο Πόρτο Χέλι η DCI συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ η πορεία της οποία θα αποτελέσει και τον πιλότο για την εξέλιξη των υπολοίπων. Στην τελική ευθεία βρίσκεται ταυτόχρονα η αποπεράτωση των παραθαλάσσιων τουριστικών κατοικιών (ένδεκα στο σύνολο, εκ των οποίων οι δύο έχουν βρει αγοραστές με τιμές εκκίνησης τα 2 εκατ. ευρώ), ενώ ακολουθεί η κατασκευή του γηπέδου γκολφ.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα σχέδια της εταιρείας ανά την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, Τζιά, Βόλο και Βοιωτία η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αδειοδότησης αυτών, που και πάλι όμως η ευόδωση αυτών θα κριθεί και από το οικονομικό περιβάλλον της χώρας, όπως τονίστηκε από τα στελέχη της εταιρείας.

Ερωτώμενος ο κ. Καμπουρίδης, εάν η εταιρεία προτίθεται να διεκδικήσει μέρος από την τουριστική περιουσία της χώρας, σημείωσε ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να διατεθούν εκτάσεις από 100 έως 500 στρέμματα, η κυριότητα των οποίων δεν θα αμφισβητείται όπως συμβαίνει τώρα με τα δημόσια ακίνητα. Μάλιστα ο κ. Καμπουρίδης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι η πιο δύσκολη χώρα για ευόδωση των επενδύσεων σε σχέση με τις υπόλοιπες δώδεκα χώρες που η εταιρεία δραστηριοποιείται. Αναφερόμενος στο σκέλος της χρηματοδότησης ο κ. Καμπουρίδης τόνισε ότι αυτή γίνεται από τράπεζες του εξωτερικού, που ωστόσο και αυτές έχουν αυξήσει τις απαιτήσεις του ζητώντας περαιτέρω εγγυήσεις, απόρροια της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την Dolphin, αυτή έχει αντλήσει κοντά στα 900 εκατ. ευρώ από την εισαγωγή της στο βρετανικό χρηματιστήριο και έχει διαθέσει πάνω από 750 εκατ. ευρώ για αγορές ανάπτυξης γης άνω των 63.000 στρεμμάτων. Μέχρι σήμερα έχει επενδύσει στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κροατία, τον Παναμά και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Source: "Kathimerini.gr"