Η ιστορία πίσω από το Amanzoe

Published on: "Greek Riviera"

Το Amanzoe οφείλει τη… ζωή του στον Μίλτο Καμπουρίδη και την ομαδική δουλειά των ανθρώπων της Dolphin Capital που δούλεψαν σκληρά και συστηματικά, για να αποκτήσει η Ελλάδα ένα world class exclusive resort αντάξιο της απαράμιλλης ομορφιάς της χώρας μας.

Όλα ξεκίνησαν το 2000 στο Λονδίνο, όταν ο Μίλτος Καμπουρίδης, 27 χρόνων τότε, γνώρισε τον Adrian Zecha, ιδρυτή των Amanresorts, του ανέπτυξε το όραμά του να δημιουργήσει ένα Aman στην Ελλάδα. Ο Adrian, που ανέκαθεν θεωρούσε την Ελλάδα υποψήφιο προορισμό για ένα Amanresort, συμφώνησε αφού από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε μεταξύ τους μια δυνατή χημεία που έθετε τις προϋποθέσεις για μια άριστη συνεργασία που κρατάει μέχρι σήμερα και που περιλαμβάνει και πολλά άλλα projects υπό κατασκευή στην Ελλάδα και αλλού. Το έργο μπήκε σε τροχιά υλοποίησης από την Dolphin Capital Investors (DCI), η οποία αποτελεί το επενδυτικό όχημα του ομίλου Dolphin Capital, που ίδρυσε ο Μίλτος Καμπουρίδης το 2004. Η DCI (www.dolphinci.com) είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχει αντλήσει σχεδόν 900 εκατομμύρια ευρώ σε ίδια κεφάλαια αποκλειστικά από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές και έχει σκοπό την ανάπτυξη πολυτελών θερέτρων με τουριστικές κατοικίες σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το Πόρτο Χέλι θεωρήθηκε εξ’ αρχής ο ιδανικός τόπος για να φιλοξενήσει το πρώτο Amanresort της Ελλάδας. Ύστερα από αρκετή έρευνα, ο Μίλτος Καμπουρίδης βρήκε αυτό που ο Adrian Zecha επιθυμούσε: ένα σημείο που να συγκεντρώνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού τοπίου, συνδυάζοντας μοναδική θέα, πράσινο, πρόσβαση σε ειδυλλιακή παραλία, απόλυτη ηρεμία και ιδιωτικότητα. Με το που πάτησε για πρώτη φορά ο Adrian Zecha στην κορυφή του λόφου του Αγίου Παντελεήμονα τον Οκτώβρη του 2006, οι μόνες λέξεις που είπε ήταν: “This is an Aman site”.

Από το Νοέμβριο του 2006 έγιναν δεκάδες αγορές γης, με σημαντικότερη εκείνη της Κορακιάς, της παραλιακής έκτασης που σήμερα φιλοξενεί το Aman Beach Club.

Ως αρχιτέκτονας του έργου επιλέχθηκε ο φημισμένος Ed Tuttle, ο κατεξοχήν αρχιτέκτονας των Amanresorts. Οι αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές μελέτες διήρκησαν δύο χρόνια.

Το 2009, έπειτα από διαγωνισμό, ανατέθηκε η κατασκευή του έργου στη Δομοτεχνική, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες στις αρχές του 2010. Έως τώρα για το συγκεκριμένο έργο έχουν επενδυθεί σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ, μέρος των οποίων προήλθε από δάνειο που χορήγησε η Τράπεζα Κύπρου.

Με την αποφασιστικότητα που τον χαρακτηρίζει από τα παιδικά του χρόνια στην Κύπρο, ο Μίλτος Καμπουρίδης οδήγησε την ομάδα της Dolphin να ξεπεράσει τις αντιξοότητες που προέκυπταν σε όλα τα στάδια δημιουργίας του έργου και να καταφέρει το 2012, το έτος της κορύφωσης της ελληνικής οικονομικής κρίσης, να προσφέρει στην Ελλάδα την ευκαιρία να δείξει το καλό της πρόσωπο και να καλωσορίζει επισκέπτες που έρχονται απ’ όλο τον κόσμο, για να απολαύσουν την εμπειρία του Amanzoe.

Το όραμα, λοιπόν, γίνεται φέτος πραγματικότητα προσφέροντας δικαίως υπερηφάνεια, αλλά και ηθική ικανοποίηση στους εμπνευστές του, οι οποίοι κατάφεραν να εισάγουν την Ελλάδα στον exclusive κόσμο των Amanresorts.

Το Amanzoe είναι μόνο η αρχή, αφού αποτελεί την πρώτη φάση ενός ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος στην περιοχή της Αργολίδας, γνωστό και ως “Porto Heli Collection” (www.portohelicollection.com), μια από τις δεκάδες επενδύσεις που πραγματοποιεί η Dolphin στην Ελλάδα και σε άλλες πέντε χώρες. Η ιδέα πίσω από κάθε φάση του “Porto Heli Collection” είναι να επαναληφθεί το παράδειγμα και οι υψηλές προδιαγραφές που έθεσε το Amanzoe αισθητικά, λειτουργικά και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών, δίνοντας στην “Ελληνική Ριβιέρα” τη θέση που δικαιωματικά θα πρέπει να έχει στο διεθνή τουρισμό υψηλού επιπέδου.

Source: "Greek Riviera"