Αντίθετα στο ρεύμα

Published on: "Homme"

Πολλοί μιλούν για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ο Κύπριος enterpreneur Μίλτος Καμπουρίδης το πράττει κιόλας. Το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe, στο Πόρτο Χέλι, είναι η απόδειξη.

Από τα παράθυρα των γραφείων της εταιρείας Dolphin Capital, Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια είναι απλώς background θόρυβος, καθώς μέσα όλοι είναι απασχολημένοι και (περιέργως αισιόδοξοι). Αντίθετα στο ρεύμα, ο δημιουργός της εταιρείας αυτής, ο Κύπριος επιχειρηματίας Μίλτος Καμπουρίδης, εγκαινιάζει εφέτος ένα ανατρεπτικά πολυτελές ξενοδοχείο και τουριστικές κατοικίες στο Πόρτο Χέλι, στην κατηγορία του Uberpremium.

“Το Amanzoe βρίσκεται στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσης και θα λειτουργήσει εντός του καλοκαιριού. Η διαμονή προσφέρεται σε 38 αυτοτελείς σουίτες -η καθεμία με τη δική της πισίνα- και σε βίλες από 2 μέχρι 7 υπνοδωματίων η καθεμία. Οι υποδομές περιλαμβάνουν spa, γυμναστήριο, στούντιο γιόγκα και pilates, χώρους εστίασης, αμφιθέατρο για παραστάσεις, τένις και ένα μοναδικό Beach Club, σε μία από τις πλέον όμορφες παραλίες της Ερμιονίδας, αλλά και αρχιτεκτονική που θυμίζει αρχαία Ελλάδα, σε μοντέρνα όμως εκδοχή, δια χειρός Ed Tuttle (του κατεξοχήν αρχιτέκτονα των Aman, που σχεδίασε και το πρώτο Aman, το Amanpuri) -και είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσει νέα ζωή στον high-end τουρισμό της χώρας μας”, εξηγεί ο κ. Καμπουρίδης.

Η Dolphin επεκτείνεται ολοταχώς, με κεφάλαια που συγκέντρωσε στην αγγλική χρηματαγορά. “Έχουμε συνολικά 14 μεγάλα projects σε Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία, Τουρκία, Δομινικανή Δημοκρατία και Παναμά. Η εταιρεία συνεργάζεται με μερικά από τα καλύτερα resort brands, αλλά και golf designers και αρχιτέκτονες στον κόσμο προκειμένου να δημιουργήσει resorts κορυφαίου επιπέδου σε συνδυασμό με παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδα γκολφ, μαρίνες και άλλες τουριστικές υποδομές. Στο portfolio μας έχουμε, ακόμη, το πρώτο Waldorf Astoria resort της Μεσογείου, στη Σητεία, ένα δεύτερο Aman resort, στην Κέα, το Kempinski resort στη Μαγνησία και το One Athens, όπου ανακαινίζουμε το ιστορικό κτίριο Δοξιάδη στον Λυκαβηττό σε πολυτελή διαμερίσματα”, συμπληρώνει, παραμένοντας εμφανώς αισιόδοξος…

Source: "Homme"