Ποιοι επενδύουν εν μέσω κρίσης στον τουρισμό

Published on: "Isotimia.gr"

Η πιο «φρέσκια» και πολυτελής άφιξη ξενοδοχειακής μονάδας το φετινό καλο­καίρι, με προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας την 1η Αυγούστου, είναι το ξενοδοχείο Amanzoe.

Η ξενοδοχει­ακή μονάδα, 5 αστέρων, αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος «Τhe Porto Helli Collection» που υλοποιεί στο Πόρτο Χέλι ο όμιλος Dolphin Capital Ιnvestors του επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη. Η ασιατική ξενοδοχειακή αλυσίδα Αman Resorts που εγκαινιάζει την είσοδό της στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά θα δι­αθέτει το management του ξενοδοχείου Αmanzoe. Eπίσης, θα είναι το πρώτο συ­γκρότημα της αλυσίδας στην Ευρώπη που συνδυάζει ξενοδοχειακή εγκατάσταση με τουριστικές κατοικίες προς πώληση. Ήδη, ο διεθνής Τύπος έχει κάνει αναφορά, κά­νοντας λόγο για ένα θετικό νέο που αφο­ρά τον ελληνικό προορισμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί από τον όμιλο επένδυση 100 εκατ. ευρώ για την πρώτη φάση, ενώ σε 600 εκατ. ευρώ συνολικά εκτιμάται το κόστος για την ολο­κλήρωση του τουριστικού συγκροτήματος «Porto Heli Collection». Η δεύτερη φάση, που δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά, θα εξαρτηθεί από την πορεία της πρώτης και περιλαμβάνει το ξενοδοχείο «Nikki Beach» (ανακατασκευή του πρώην «Γιούλι» στο Πόρτο Χέλι), το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Chedi Hotel & Villas» και γήπεδο γκολφ (Jack Nicklaus Signature Golf Course).

Στόχος της αλυσίδας είναι σε πλήρη λειτουργία το ξενοδοχειακό συγκρότημα να απασχολεί προσωπικό 200 ατόμων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρ­χει ενδιαφέρον για κρατήσεις κυρίως από την αμερικανική αγορά αλλά και από ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από την Τουρκία. Σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή πολιτική, οι τιμές για όλα τα δωμάτια θα είναι ίδιες. Φέτος, θα ξεκινούν από 925 ευρώ τη διανυκτέρευση, ενώ στόχος για του χρόνου είναι να διαμορφωθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Source: "Isotimia.gr"