10 επενδυτικά σχέδια από DCI για την Ελλάδα

Published on: "TravelTimes.gr"

Πέρασαν 13 χρόνια από μια συνάντηση του Μίλτου Καμπουρίδη, στο Λονδίνο, με τον ιδρυτή των Aman Resort κ. Andrian Zecha και εξαιτίας αυτής της συνάντησης η Ελλάδα σήμερα διαθέτει ένα διαμάντι για τον τουρισμό της, το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι Ερμιόνης, που αποτελείται από 38 υπερπολυτελείς σουίτες.

Μιλώντας στο Travel Times, ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης σημείωσε: “Η Dolphin αυτή τη στιγμή έχει 10 επενδυτικά σχέδια υπό ανάπτυξη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στην Κέα, στη Βοιωτία και στη Μαγνησία”.

Μετά τη λειτουργία του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το επόμενο στάδιο είναι το Nikki Beach Resort and Spa, που προβλέπεται να ανοίξει το καλοκαίρι του 2014. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών με την υπογραφή του Jack Nicklaus καθώς και ένα πολυτελές, αντάξιο του Amanzoe, ξενοδοχείο. Όλα πλαισιώνονται από τουριστικές κατοικίες καθώς και άλλες αυτόνομες πολυτελείς κατοικίες. Σχετικά με τον βαθμό υλοποίησης των projects που προβλέπεται να υλοποιηθούν, ο κ. Καμπουρίδης σημείωσε: “Το Amanzoe ήδη βρίσκεται σε λειτουργία ενώ το Nikki Beach Resort and Spa στον κόλπο του Πόρτο Χελίου είναι υπό κατασκευή. Τα υπόλοιπα projects μας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αδειοδότησης”. Σε σχέση με τις καθυστερήσεις που ενδεχομένως προκύπτουν επισημαίνει: “Αντιμετωπίζουμε καθυστερήσεις στην υλοποίηση και αυτό αφορά κατά κύριο λόγο τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, αρχής γενομένης από τις διαδικασίες αδειοδότησης αλλά και σε κάθε περαιτέρω βήμα της επένδυσης”. Σε σχέση με το target group στο οποίο απευθύνονται οι επενδύσεις, ο ιδρυτής της DCI σημειώνει: “Οι επενδύσεις της Dolphin αφορούν την ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων που διαθέτουν και τουριστικές κατοικίες. Συνεπώς απευθύνονται σε μια ελίτ τουριστών που ταξιδεύει ανά τον κόσμο επιλέγοντας να διαθέσει χρήματα σε πολυτελή καταλύματα και υπηρεσίες. Κάτοικοι από τη Βόρεια Ευρώπη, την Αμερική και τη Ρωσία φαίνεται ότι είναι εκείνοι οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια πολυτελή τουριστική κατοικία στην Ελλάδα. Η Dolphin συνεργάζονται ήδη με τους πιο διάσημους hotel operators διεθνώς, όπως οι Aman Resorts, Nikki Beach, Chedi, Waldorf Astoria, Oberoi”. Αυτή τη στιγμή στη λειτουργία του Amanzoe απασχολούνται 200 άτομα άμεσα και αναμένεται ότι στην πλήρη ολοκλήρωση των projects θα προστεθούν εκατοντάδες ακόμη θέσεις εργασίας.

Source: "TravelTimes.gr"