Ελευθεροτυπία

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία": 11/11/14

της Λένας Παγώνη

Να προφυλάξουμε τον Τουρισμό μας. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, που φέρει συνάλλαγμα περί τα 14 δισ. ευρώ το 2014. Ενώ η συνολική άμεση ή έμμεση συνεισφορά του ελληνικού Τουρισμού στην πραγματική οικονομία είναι 37,6 δισ. ευρώ ή το 20,5% του ΑΕΠ.

Read more
 

New Money

Δημοσιεύθηκε στο "New Money": 22/10/14

της Στεφανίας Σούκη

Πάνω από 2.820 έγγραφα, με διπλές μάλιστα υπογραφές σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει χρειασθεί μέχρι στιγμής η Dolphin Capital Investors για τις επενδύσεις που υλοποιεί στη χώρα μας, προσεγγίζοντας …επάξια το προηγούμενο ρεκόρ της Costa Navarino η οποία χρειάστηκε να συγκεντρώσει, μεταξύ άλλων, πάνω από 3.000 υπογραφές αρμοδίων υπηρεσιών παραγόντων.

Read more
 

Το

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ": 28/09/14   -   ΒΙΚΗ ΤΡΥΦΩΝΑ

Ο γάμος με την Μαρίνα Βερνίκου και οι σχέσεις με τον Soros

Κάποιοι θα πουν οτι ήταν απλώς τυχερός.Όσοι δεν τον ξέρουν θα υποστηρίξουν οτι ο γάμος του με τη Μαρίνα Βερνίκου, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, και η εξ αγχιστείας συγγένεια με την οικογένεια Μητσοτάκη, ήταν το διαβατήριό του για την επιχειρηματική του ανέλιξη.

Όσοι όμως τον γνωρίζουν καλά λένε οτι ο Μίλτος Καμπουρίδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dolphin Capital Partners (DCP), ενσαρκώνει το απόλυτο πρότυπο του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία πρώτης γενιάς που σκηνοθέτησε το προσωπικό του success story από το μηδέν.

Read more
 

iefimerida

Δημοσιεύθηκε στο "iefimerida": 03/09/14

Ένα ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι αφημένο στη τύχη του. Για 20 χρόνια ήταν άδειο στις όχθες ενός γραφικού κόλπου. Οι ιδιοκτήτες του δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν με τις αλλαγές στον ξενοδοχειακό τομέα των δεκαετιών '70-'90.

Read more
 

Greek Riviera

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Greek Riviera": 02/08/14


To Nikki Beach Resort & Spa που άνοιξε τις πόρτες στις 28 Ιουλίου 2014 στο Πόρτο Χέλι «κουβαλάει» μαζί του μία ιστορία δεκαετιών. Η αίγλη, η άνεση, η ειδυλλιακή τοποθεσία μπροστά στη θάλασσα αλλά και ένας προορισμός γεμάτος λάμψη, ήταν τα στοιχεία που απέδιδαν από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 στο ξενοδοχείο «Γιούλη» ιδιαίτερη δημοτικότητα.

Read more
 

Αθηνόραμα

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Αθηνόραμα": 06/14

Της Δέσποινας Ζευκιλή

Από τους πλέον ανερχόμενους νέους Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού, ο ιδρυτής της Dolphin Capital Investors είναι υπεύθυνος για μερικές από τις πιο φιλόδοξες επενδύσεις στο χώρο τα τελευταία χρόνια («Amanzoe», «Nikki Beach Resort & Spa», One Athens) κι έπονται ακόμη πολλά. Μιλήσαμε μαζί του για τα νέα σχέδια, το όραμα της γενιάς του για τον προορισμό «Ελλάδα» αλλά και τις προσωπικές του ταξιδιωτικές συνήθειες.

Read more
 

Τα 6+1 projects που θα «μεταμορφώσουν» την ελληνική Ριβιέρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "DEAL NEWS": 23/05/14   -   Εύη Κατσώλη

Ο ιδρυτής της Dolphin Capital μετά το Amanzoe ρίχνει πάνω από 1 δισ. στην Ελλάδα με «ατού» του τις ισχυρές συμμαχίες με τις Third Point και Colony  

ΜΟΤΤΟ:Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας που στοχεύει να βάλει την χώρα μας στους διεθνείς top προορισμούς για επισκέπτες υψηλού εισοδήματος  

«Περισσότερο απ’ όλα στα τουριστικά projects που δημιουργεί η Dolphin Capital Investors με ενδιαφέρει η διαχρονικότητά τους. Η μεγαλύτερη ικανοποίησή μου θα είναι μετά από πολλά χρόνια να λέει ο κόσμος “αυτό το έφτιαξε ο Μίλτος”» είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ο Μίλτος Καμπουρίδης.

Read more
 

Andro.gr

Δημοσιεύθηκε στο website "Andro.gr": 02/04/14

του Γιώργου Κυριακίδη

«Το κτήριο ζωντανεύει ξανά με ένα δυναμικό τρόπο, υιοθετώντας στοιχεία της πολεοδομικής ταυτότητας της περιοχής, αλλά και του προηγούμενου δημιουργού του, του Κωνσταντίνου Δοξιάδη», τονίζει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dolphin Capital και συνιδρυτής της «Κυκλάμινο» (ιδιοκτήτριας εταιρείας του One Athens).

Read more
 

Andro.gr

Δημοσιεύθηκε στο website "Andro.gr": 18/03/14

του Γιώργου Κυριακίδη

Το εμβληματικό κτίριο που στέγασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Δοξιάδη μετατράπηκε σε ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα κατοικιών, με δυνατές αναφορές στην τέχνη και το design. Αυτές είναι ‒με το φακό του Andro‒ οι πρώτες εικόνες της νέας του εποχής, ως One Athens, από την επίσημη παρουσίασή του το βράδυ της Δευτέρας.

Read more
 

Kathimerini

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή": 16/03/14

Του Δημήτρη Ρηγόπουλου

Αύριο το απόγευμα οι επιχειρηματίες Χρήστος Ιωάννου και Μίλτος Καμπουρίδης θα υποδεχθούν τους πρώτους καλεσμένους τους στη νέα εποχή του κτιρίου του Κωνσταντίνου Δοξιάδη στους πρόποδες του Λυκαβηττού.

Read more
 

The Cyprus Weekly

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "The Cyprus Weekly": 08/03/14

Από τον Μίλτο Καμπουρίδη

Για να μπορέσει κάποιος να πει πώς μπορεί ο τουρισμός της Κύπρου να γίνει πιο ανταγωνιστικός, έτσι ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες, πρέπει να προσεγγίσει τους βραχυπρόθεσμους και τους μακροπρόθεσμους στόχους με διαφορετικές στρατηγικές.

Read more
 

Ναυτεμπορική

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Ναυτεμπορική": 04/03/14

Του Λάμπρου Καραγεώργου

H αλλαγή κλίματος στην ελληνική τουριστική βιομηχανία είναι εμφανής και δεν πρσκύπτει μόνο από τα νέα ρεκόρ αφίξεων και εσόδων που πέτυχε η χώρα το 2013. Πολύ θετικά επέδρασε στο όλο κλίμα και n επιτυχημένη διαδικασία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, αυτής της εμβληματικής επιχείρησης. Αν n Πώληση ολοκληρωθεί ομαλά αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο επενδυτικό κύμα στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

Read more
 

Ethnos

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Έθνος": 22/02/14

Της Μάγδας Λιβέρη

Και ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη αντιμετωπίζει βαθιά ύφεση, ο Παναμάς την τελευταία δεκαετία γνωρίζει αλματώδη οικονομική και κατασκευαστική ανάπτυξη που τον καθιστά πόλο έλξης για τουρίστες και επενδυτές.

Read more
 

Lifo

Δημοσιεύθηκε στη "Lifo": 22/02/14

Του Θανάση Χαράμη

Στην οδό Στρατιωτικού Συνδέσμου στο Κολωνάκι, προς τον Λυκαβηττό, εκεί όπου σήμερα μπορεί κανείς να διακρίνει έναν πολεοδομικό οργασμό (πράγμα σπάνιο για τα σημερινά δεδομένα), στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ο πρωτοπόρος Έλληνας αρχιτέκτονας και πολεοδόμος Κωνσταντίνος Δοξιάδης πραγματοποίησε ένα μεγάλο του όραμα.

Read more