Nikki Beach Resort & Spa: The story continues

Published on: "GreekRiviera.gr"

To Nikki Beach Resort & Spa που άνοιξε τις πόρτες στις 28 Ιουλίου 2014 στο Πόρτο Χέλι «κουβαλάει» μαζί του μία ιστορία δεκαετιών. Η αίγλη, η άνεση, η ειδυλλιακή τοποθεσία μπροστά στη θάλασσα αλλά και ένας προορισμός γεμάτος λάμψη, ήταν τα στοιχεία που απέδιδαν από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 στο ξενοδοχείο «Γιούλη» ιδιαίτερη δημοτικότητα.

Ο πρώτος ιδιο- κτήτης, Γεώργιος Κάτσαρης, κατάφερε να δημιουργήσει μία ξενοδοχειακή μονάδα που προσέλκυε πλήθος επωνύμων εκείνης της εποχής αλλά και θαμώνες της σημερινής «Ελληνικής Ριβιέρας», που την επέλεγαν αποκλειστικά για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις εντός χώρας. Οι δημοφιλείς αφίξεις στο επιβλητικό ξενοδοχείο, η αφοπλιστική θέα στη θάλασσα από τα μπαλκόνια των δωματίων και η ομορφιά της περιοχής, δεν κατάφεραν, δυστυχώς, να το κάνουν να επιβιώσει σε μία εποχή που στον τομέα του τουρισμού οι εξελίξεις άλλαζαν ραγδαία και κατά συνέπεια οι απαιτήσεις των πελατών αυξάνονταν. Οι συνθήκες αυτές λοιπόν επέφεραν το «σφράγισμά» του στα τέλη της δεκαετίας του ’90, γεγονός όμως που το κατέστησε «μοναδικά διαθέσιμο» προς ολική μεταμόρφωση.

Το 2007 λοιπόν η ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα αξιοποιήθηκε από τον Μίλτο Καμπουρίδη, ιδρυτή της εταιρίας Dolphin Capital, ο οποίος προχώρησε στην αγορά του ακινήτου και ξεκίνησε με την ομάδα του το δύσκολο δρόμο της αδειοδότησης για επανακατασκευή. Στο όραμα για τη δημιουργία μίας ζωντανής μονάδας που θα προσέλκυε νεανικό κοινό κυρίως, ανταποκρίθηκαν καλύτερα οι Sary Arab και Jihad El Khoury –διαχειριστές και ιδιοκτήτες του brand Nikki Beach Hotels – οι οποίοι ασπάστηκαν απόλυτα to επιχειρηματικό πλάνο, με αποτέλεσμα το 2010 να ξεκινήσει και επίσημα η συνεργασία για τη δημιουργία του πρώτου Nikki Beach Club and Hotel στην Ελλάδα. Tο έργο της υλοποίησης ανέλαβε η εταιρία Zoniro – θυγατρική της Dolphin Capital Ιnvestors – σε συνεργασία με την Δομοτεχνική Α.Ε., ενώ το αρχιτεκτονικό της σχέδιο υπογράφει η ομάδα Gatserelia Design και η Arch Group. Το ξενοδοχείο διαθέτει 17 σουίτες αλλά και 49 διαμερίσματα και lofts που θα διατίθενται για μακροχρόνια μίσθωση.

Το Nikki Beach Resort & Spa αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος στη περιοχή, που περιλαμβάνει ένα Jack Nicklaus Signature golf course στη Κοιλάδα, 2 ακόμα ξενοδοχεία, έργα υποδομής και φυσικά το Amanzoe Resort, το οποίο έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τα διεθνή μέσα, ειδικούς και επισκέπτες με αποτέλεσμα να θεωρείται σήμερα, ίσως το καλύτερο resort στη Μεσόγειο, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη αίγλη στο Πόρτο Χέλι. Ακρογωνιαίος λίθος άλλωστε της στρατηγικής της εταιρίας Dolphin Capital είναι η ποιότητα. Στόχος της είναι η υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένη ανάπτυξη τουριστικών θέρετρων, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και υπηρεσίες σε συνεργασία με τα γνωστότερα ονόματα διεθνώς στο design και operation. To Nikki Beach αντιπροσωπεύει και αυτό επάξια στην κατηγορία του τη στρατηγική αυτή.

Source: "GreekRiviera.gr"